Csirkés-zöldséges rizottó |
Zsuzsa |
2011.09.26. 15:48 |
A rizottó könnyű és tápláló rizsétel , amit sokféleképpen lehet elkészíteni. Az olaszok inkább a főétel előtt fogyasztják, de mi családi körben fő fogásként is nagyon szeretjük.
Sokféle zöldséggel variálhatjuk, ahogy éppen lehetőségünk és kedvünk engedi és ha éppen arra vágyunk, hússal is gazdagíthatjuk.
Az egészséges étrendre vágyók egy kedvelt fogása, csak zöldséggel elkészítve könnyebb tisztító diétáknak is nagyszerű alapeleme.
Ha valaki be tudja szerezni legjobb hozzá az olasz rizs, de jobb híján nekünk a hagyományos rizsből is megfelelt.
|
Cukkini-krém 2 . |
Zsuzsa |
2011.07.21. 13:19 |
Egy másik finom cukkini-krém recept. Ez egy főtt tojásos - mustáros változat.
|
Cukkinis- paradicsomos spagetti |
Zsuzsa |
2011.07.16. 12:13 |
Gyakran készítek paradicsomos-fokhagymás spagettit.. Attila hozta a receptet egy olaszországi útjáról, én meg kicsit saját ízlésünkre alakítottam. Szeretjük mert egyszerű , gyors és még olcsó is. Családi körben pastának hívjuk. Most, hogy szezonja van, tettem bele cukkinit is. Finom lett - szerettük.
|
Cukkini-krém |
Zsuzsa |
2011.07.16. 11:22 |
Itt a nyár és a cukkini-szezon.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele,de ha van a kertben cukkinitek ,biztos ismerős a helyzet, hogy ha ez a növény egyszer beindul , úgy ontja a terméseit, hogy alig győzzük enni . Nálunk az idén rengeteg a cukkini. De szeretjük, mert könnyű, friss íze ilyenkor nyáron kimondottan jól esik. Igyekszem minél többféleképpen elkészíteni, a rántottától a töltött cukkinin keresztül a panírozott változatig . Épp tegnap próbáltam ki a cukkini-krémet, ami pirítósra kenve isteni nyári csemegének bizonyult.
|
Medvehagyma-krémleves |
Zsuzsa |
2011.04.18. 17:28 |
Az idén a Gerecse csodálatos medvehagyma-mezőiről hazahozott friss hagymalevelekből sikerült egy nagyon finom krémlevest készítenem. Az egész családnak ízlett , igazi tavaszi leves-ínyencség volt. Tele van vitaminnal, vértisztító, és igazi friss erőt ad a tavaszra éhes szervezetünknek.
Csak ajánlani tudom bárkinek, aki hozzájut ehhez az ( egyébként piacokon nem túl olcsó) friss zöld csemegéhez.
|
Sárgarépa saláta |
Rita |
2010.01.23. 20:39 |
Ezen a szép havas, téli napon, mikor Brúnó kutyámmal bandukoltunk a hóban visszafele kis hegyi túránkról visszafelé, elgondoltam magamban, hogy mikor hazaérünk, jól esne valami meleg krumplis étel és valami finom kis saláta hozzá. Eszembe jutott a svájciak nemzeti eledele, a rösti és ehhez kreáltam ma csak úgy spontán, az érzékeimre hagyatkozva egy kis vitamindús, de egyszerű salátát, melyet most le is írok Nektek.
|
Párolt kelkáposzta brokkolival, zabpehellyel |
Zsuzsa |
2010.01.16. 16:45 |
Igazi gyorsan elkészíthető téli zöldségétel , amikor vitaminra vágysz és valami párolt zöldet ennél . Tápláló , könnyű és finom .
|
Zöldségpelyhes töltött káposzta |
Zsuzsa |
2010.01.08. 17:15 |
A tél kellős közepén vagyunk , és az időjárás is igencsak hideggel, - hóval, faggyal lepett meg minket, gondoltam, egy igazi téli ételt tennék közzé. De mivel sokunknak a karácsonyi nagy evészet után jól esik egy kis húsmentes tisztulás , ezért egy húsmentes töltött káposzta receptet ajánlanék .
|
Marhapörkölt cserépedényben |
ritaneni |
2009.12.30. 22:25 |
Néhány éve ajándékba kaptam egy Pataki tálat, melyet először csak kerülgettem, nézegettem, egyszer aztán hirtelen felindulásból elkezdtem használni. Mondhatom, hogy nagyon megszerettem és ha igazán ízletes ételt akarok készíteni, akkor használom is. A cserép finoman fejti ki porózus hatását az étkekre, minden étel természetes íze leginkább a természetes anyagú edényben érvényesül. Legalábbis én ezt a véleményt képviselem.
A szokásos karácsony előtti vacsoránkra első ízben készítettem a közkedvelt marhapörköltet Pataki tálban. Gondoltam, hogy "tollat" tagadok és leírom, miképpen is tettem.
|
Sült rizs szójacsírával és sonkával |
ritaneni |
2009.12.30. 22:04 |
Hozzávalók:
35 dkg hosszú szemű (előfőzött) rizs
20 dkg főtt sonka
25 dkg friss szójacsíra
2 evőkanál napraforgóolaj
4 újhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szójamártás
2 tojás
1 késhegynyi só
1 csipet őrölt fekete bors
|
|