Cukkini-krém 2 .
Zsuzsa 2011.07.21. 13:19
Egy másik finom cukkini-krém recept. Ez egy főtt tojásos - mustáros változat.
Hozzávalók :
1 és fél nagyobb cukkini
2 nagy fej vöröshagyma
10 közepes gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
5 db főtt tojás
200 g margarin v. vaj
5 nagy levél bazsalikom
kb. 3 evőkanál mustár
1 e.k zabkorpa
kb. 3 e.k. zsemlemorzsa
só, bors, Vegeta, csipet cukor
1 kk. pirospaprika
Elkészítése :
A hagymákat apróra vágjuk, felét félretesszük egy külön tálba . A cukkini belsejét kikaparjuk és hámozás nélkül nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Az olajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a reszelt cukkinit , a szeletelt zöldpaprikát, a fokhagymát ,sózzuk, borsozzuk, Vegetázzuk. Fedő nélkül addig rotyogtatjuk közepes lángon, míg a levét elfővi.
( Ha frissebbre akarjuk hagyni a cukkinit, öntsük le a levet.)
Közben az 5 db főtt tojást villával apróra törjük és a tálban összekeverjük a nyers apróra vágott vörös- és fokhagymával . Hozzáadjuk a margarint , sót, Vegetát, pirospaprikát , a kis cukrot, majd a mustárt. Jól kikeverjük, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a cukkinit. is. Megszórjuk a zabkorpával, a zsemlemorzsával úgy, hogy szilárd, sűrű állagú legyen.
Végül frissen belekeverjük az apróra tépkedett bazsalikomot is.
Hűtőben tároljuk.
Pirítóssal isteni finom, a családnak ez még egy fokkal jobban ízlett, mint a lecsós változat.
|