Sárgarépa saláta
Rita 2010.01.23. 20:39
Ezen a szép havas, téli napon, mikor Brúnó kutyámmal bandukoltunk a hóban visszafele kis hegyi túránkról visszafelé, elgondoltam magamban, hogy mikor hazaérünk, jól esne valami meleg krumplis étel és valami finom kis saláta hozzá. Eszembe jutott a svájciak nemzeti eledele, a rösti és ehhez kreáltam ma csak úgy spontán, az érzékeimre hagyatkozva egy kis vitamindús, de egyszerű salátát, melyet most le is írok Nektek.
Hozzávalók:
3-4 közepes nagyságú répa
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
néhány kanál olívaolaj
fél citrom leve
1 pohár tejföl /12%-os/
mustár
3-4 teáskanál méz
Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát és fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a az apróra vágott vöröshagymát, majd néhány kanál olívaolajjal jó átkeverjük. Ezt követően öntetet készítünk a salátához. A mézet jól kikeverjük a citromlével, hozzáadjuk a tejfölt, sót, őrölt borsot és még néhány teáskanál mustárt. A salátára öntjük és ezzel készen is a friss, tápláló salátánk. Példának okáért még egy kis reszelt füstölt sajtot is el tudok képzelni mint hozzávalót.
Jó étvágyat Mindenkinek!
|