Receptjeink : Párolt kelkáposzta brokkolival, zabpehellyel |
Párolt kelkáposzta brokkolival, zabpehellyel
Zsuzsa 2010.01.16. 16:45
Igazi gyorsan elkészíthető téli zöldségétel , amikor vitaminra vágysz és valami párolt zöldet ennél . Tápláló , könnyű és finom .
Hozzávalók :
1 Negyed fej szép zöld levelű kelkáposzta , 3-4 közepes rózsájú brokkoli , 1 kisebb sárgarépa, 1 dl-es csészényi zabpehely , 3 nagyobb gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál őrölt gyömbér , őrölt kömény , só, bors esetleg bio- ételízesítő , 1 pohár kefír , 1 evőkanál vaj vagy olaj
Az elkészítése egyszerű és gyors : olvaszd fel a vajat egy közepes serpenyőben, tedd bele az apróra vágott fokhagymát , amikor illata lesz, szórd bele a gyömbért is .Utána tedd bele a vékony csíkokra vágott kelkáposztát , a kis rózsákra szedett brokkolit és a nagyobb lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát .Kevés vizet is locsolhatsz rá , hogy legyen egy kis leve, gőze .Sózzad ,tedd rá a köményt és a borsot majd forgasd át a forró fűszeres vajban. Utána hagyd , hogy jó forró gőzben, lében párolódjon .Amikor félig puha, add hozzá a zabpelyhet . Tegyél hozzá még egy kevés vizet , amennyit éppen felvesz , keverd össze és hagyd még kicsit párolódni. A kelkáposzta és a brokkoli akkor jó, ha nincs szétfőzve,és még éppen roppanós. A végén vedd le a tűzről és keverd bele a kefírt is.
Héjában főtt krumplival vagy fokhagymás pirítóssal isteni vacsoraétel .
Jó étvágyat !
|