Zöldségpelyhes töltött káposzta
Zsuzsa 2010.01.08. 17:15
A tél kellős közepén vagyunk , és az időjárás is igencsak hideggel, - hóval, faggyal lepett meg minket, gondoltam, egy igazi téli ételt tennék közzé. De mivel sokunknak a karácsonyi nagy evészet után jól esik egy kis húsmentes tisztulás , ezért egy húsmentes töltött káposzta receptet ajánlanék .
Zöldségpelyhes töltött káposzta
Belevalók : 60 dkg savanyú káposzta , 1 fej vöröshagyma , 1 pohár kefír , 1 csomag zöldpetrezselyem , 1 evőkanál barnaliszt ,olaj, pirospapika
A töltelékhez : 15 dkg reszelt füstöltsajt , 1 bögre zabpehely , 1 kis fej vöröshagyma, olaj, őrölt kömény , chili vagy curry, majoránna , 1 csomag zöldpetrezselyem
Nagyobb lábasban készíts pörköltalapot és tedd rá a káposzta 1/3 részét. A zabpelyhet pirítsd meg kis olajban, majd öntsd fel vízzel és főzd meg a fűszerekkel együtt .A hagymát dinszteld meg kislábasban és keverd hozzá a sajttal együtt a zabpehelyhez. Ha a sajt szétolvadt, húzd le a tűzről , várj, míg hűl egy kicsit , majd készíts belőle apró gombócokat , egyenként becsomagolva őket a másik 1/3-nyi káposztába. ( Hogy a gombóc jobban összeálljon tehetsz bele kevés zsemlemorzsát vagy búzadarát , esetleg egy tojást is.- kieg.)Tedd a lábosba az egészet , a maradék 1/3 káposztát terítsd rá , öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje és főzd puhára .Habaráskor vedd ki a gombócokat . Apróra vágott zöldpetrezselyemmel tálald .A tetejét meglocsolhatjátok kefírel is .
( Hamikus Zsuzsa vegetárius receptkönyvéből .)
|