Sült rizs szójacsírával és sonkával
ritaneni 2009.12.30. 22:04
Hozzávalók:
35 dkg hosszú szemű (előfőzött) rizs
20 dkg főtt sonka
25 dkg friss szójacsíra
2 evőkanál napraforgóolaj
4 újhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szójamártás
2 tojás
1 késhegynyi só
1 csipet őrölt fekete bors
Elkészítés:
Megtisztítjuk, karikára vágjuk a hagymát. 1 cm-es kockákra vágjuk a sonkát. Átmossuk a szójacsírát. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst. Keverjük össze. Fedő alatt pirítjuk néhány percig. A tojásokat egy csészébe ütjük, hozzátesszük a sót és a borsot, majd felverjük. A sonkát és a szójamártást a serpenyőbe tesszük. Ráöntjük a tojást, folyamatosan keverjük. Ezután hozzáadjuk óvatosan a szójacsírát. Addig sütjük, amíg a tojás meg nem szilárdul. Azonnal tálaljuk.
|