Előszó
Rita 2009.11.09. 20:57
Számomra a főzés, a sütés, a konyhában sürgölődés a napjaim szertartásainak része: lételemem. Fontos, hogy az étkeket lélekkel, szeretettel, odafigyelve készítsük. Sőt, még olykor gyertyát is gyújtok közben. Csakis így tudunk ízletes finomságokat teremteni. Itt is, mint a taichiban is lényeges a koncentráció, az elmélyedés, a jelenlét. Persze nem árt némi tapasztalat a gasztronómia tudományában sem, de ez minden területen örök érvényű. Sokszor halljuk, ha a háziasszony vagy éppen házigazda dicsérete eképpen hangzik: "A szíved, lelked benne van ebben az ételben." És valóban így van: csak is így érdemes akár a főzéshez, vagy bármi máshoz hozzáállni az életben.
Bízom benne, hogy receptjeink sokmindenki örömére szolgálnak: akár készítői vagyunk, akár fogyasztói leszünk.
|